JAPANCI SA POSLOVNIM PRIJATELJIMA U LASTINIM AUTOBUSIMA


Danas je u Inđiji  japanska korporacija Toyo Tire  otvorila proizvodni pogon pneumatika za motorna vozila u kojoj će se proizvoditi brendovi „Toyo Tires“ i „Nitto“.  To je prva fabrika te namene, renomirane japanske kompanije u Evropi.
Kamen temeljac za najveću japansku investiciju u Srbiji postavljen je pre dve godine 15. decembra 2020. godine, kom je prisustvovao  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kao i danas, prilikom svečanog otvaranja. Današnjem događaju prisustvovali su i ambasador Japana u Srbiji  Tahakiko Katsumata i Takaši Šimicu direktor japanske korporacije Toyo Tire i Igor Mirović predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine. Svečanom otvaranju fabrike u severoistočnoj industrijskoj zoni u Inđiji, prisustvovalo je više od 200 gostiju, poslovnih partnera i prijatelja iz autoindustrije.
Na kraju svečanosti domaćini su organizovali razgledanje iz autobusa, proizvodnog kompleksa fabrike koji se prostire na 64 ha. Za tu namenu  Japanci su angažovali 4 Lastina visokoturistička autobusa, a Lastu odabrali kao najboljeg srpskog prevoznika.
Do danas, kada je svečano otvorena fabrika  zaposleno je 560 radnika, sa trendom  zapošljavanja novih radnika u narednom periodu. Prva isporuka guma iz ove fabrike bila je ove godine početkom avgusta.
Fabrika u Inđiji je prva grinfild investicija japanske korporacije Toyo Tire u Srbiji, ali i u čitavoj Evropi. U Inđiji će biti centar za proizvodnju pet miliona guma godišnje, za tržišta Evrope, Bliskog istoka, Afrike i Severne Amerike. U postrojenju u Inđiji, kako su istakli menadžeri ove kompanije, prilikom otvaranja fabrike, primenjuju se inovativne tehnologije u procesu rada, uz poštovanje najviših svetskih standarda u zaštiti životne sredine.