LASTA PREVOZNIK NAJVEĆE VINSKE MANIFESTACIJE U JUGOISTOČNOJ       
EVROPINajveći sajam vina u Jugoistočnoj Evropi Vinska vizija Otvoreni Balkan održava se u Beogradu drugi put zaredom od 16. do 19. novembra 2023. godine. Na sajmu učestvuje više od 600 izlagača iz 28 zemalja sveta, od kojih su u najvećem broju proizvođači vina, distributeri, gastronomske kompanije, vinske destilerije, proizvođači rakija...
Pokrovitelji ovog projekta su vlade Republike Srbije, Severne Makedonije i Albanije u okviru regionalne inicijative Otvoreni Balkan.
Sekretarijat Vlade Republike Srbije svoje poverenje je, kao i prethodne godine, poklonio Lasti i izabrao je za zvaničnog prevoznika ove manifestacije.Za prevoz Vinske vizije Lasta je obezbedila autobuse visokoturističke klase koji su učesnicima na raspolaganju u periodu od 14. do 21. novembra. Prevoz je organizovan sa transferima na relaciji: Aerodrom Nikola Tesla-beogradski hoteli -Beogradski sajam-Aerodrom Nikola Tesla. U saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije Lasta učesnike vozi u turističko razgledanje grada Beograda i posete fruškogorskim, bačkim i vinarijama moravskog, šumadijskog, beogradskog i smederevskog regiona. Dodatnim autobusima organizovala je prevoz učenika i nastavnog osoblja srednjih ugostiteljskih škola iz Srbije koje dolaze na sajamske prezentacije. Za prevoz ove manifestacije Lasta je angažovala ukupno 35 autobusa.

Izlagači su renomirani proizvođači vina od kojih je 260 iz Srbije, 74 iz Severne Makedonije, 21 iz Albanije, kao i mnogi drugi izlagači iz najprestižnijih vinskih destinacija sveta. Sajam nema samo izložbeni karakter, već i ideju partnerstva i saradnje, koja se može ilustrovati sa 3.000 poslovnih susreta organizovanih prvog dana. U prilog spektakularnosti govori podatak da je ceo događaj organizovan na sajamskom kompleksu od 44.000 kvadratnih metara. Sajamski gosti su visoki zvaničnici iz sveta politike, najeminentniji poznavaoci vina i kuvari iz celog sveta. U programu su vrhunski vinski i kulinarski događaji sa takmičenjima, prezentacijama, degustacijama tradicionalnih ukusa i lokalne gastronomije.Učešćem na ovoj spektakularnoj manifestaciji Lasta na najbolji način prezentuje vrednosti po kojima je decenijama prepoznatljiva, a to su dobra organizacija pouzdana usluga i spremnost da se uvek odazove najzahtevnijim događajima koji se organizuju u Srbiji.