LASTOM DO KORČULE, SPLITA, PULE, ROVINJA...    


Lasta i ovoga leta u ponudi ima prevoz sezonskim i redovnim linijama do najposećenijih turističkih destinacija na Hrvatskom primorju: Pule, Rijeke ,Rovinja, Umaga, Poreča, Korčule, Splita...Usluga će biti organizovana u skladu sa interesovanjem putnika, uz uvođenje dodatnih polazaka, autobusima koji pružaju udobnost i bezbednost putovanja, kao i dostupnošću karta putem prodajne mreže široj putničkoj populaciji.Sezonska linija Subotica-Pula biće otvorena prvim polaskom iz Subotice 28. juna 2024. godine u 20:00 i iz Pule 29. juna u 17:00 časova. Polasci će se održavati petkom iz Subotice i subotom iz Pule. Linija trasom pokriva: Bačku Topolu, Novi Sad, Irig, Rumu i Sremsku Mitrovicu u Srbiji, a u Hrvatskoj: Rijeku, Poreč i Rovinj. Poslednji polazak iz Subotice je 30. avgusta, a iz Pule 31. avgusta.
Prevoz putnika na sezonskoj liniji  Stara Pazova-Pula biće uspostavljen 05. jula  2024. godine polaskom iz Stare Pazove u 21:00 čas, a prvi polazak iz Pule je 06.jula u 19:00 časova. Polasci će biti organizovani petkom iz Stare Pazove i subotom iz Pule u periodu do 30. avgusta, kada je poslednji polazak iz Beograda, odnosno 31. avgusta kada je poslednji polazak iz Pule.
Ovu sezonsku liniju mogu koristiti i putnici iz Beograda, obezbeđen je transfer  do Stare Pazove u 20:00 časova, kao i u povratku iz Stare Pazove do Beograda.
 Na liniji Beograd-Korčula prvi polazak za Korčulu biće organizovan 28. juna 2024. godine iz Beograda u 21:00, a prvi polazak sa Korčule je 30. juna u 18:30 časova. Lasta će polaske na ovoj liniji održavati petkom iz Beograda i nedeljom sa Korčule, a trasa linije ide preko Metkovića i Ploča. Poslednji polazak iz Beograda je 30. avgusta, a sa Korčule 01. septembra.
Karte do ovih destinacija putnici mogu kupiti u Lastinim poslovnicama, na autobuskim stanicama i putem sajta www.lasta.rs. Povratne karte važe tokom cele sezone. Popusti su odobreni za decu uzrasta do dve godine u iznosu od 80 posto sa pravom na posebno sedište i za decu od dve do dvanaest godina sa popustom od 50 posto.Putnicima su na raspolaganju i redovne celogodišnje linije za Split i Poreč. Prevoz na liniji Beograd-Split obavlja se polascima iz Beograda utorkom i petkom u 20:30, a iz Splita subotom i ponedeljkom u 20:30 časova. Tokom sezone na ovoj liniji biće uvedeni i dodatni polasci.
Na mapi Lastinih međunarodnih destinacija nalazi se i Poreč sa linijom koja ide trasom iz Beograda preko Rijeke i Umaga do Poreča. Polasci iz Beograda su ponedeljkom i petkom u 08:00 časova, a iz Poreča utorkom i nedeljom u 08:30 časova.