MINISTAR PRIVREDE BASTA POSETIO LASTUMinistar privrede Vlade Republike Srbije Rade Basta danas je posetio Direkciju Saobraćajnog preduzeća Lasta u Beogradu . Tokom posete, ministar Basta obišao je Lastin Autocentar  i održao radni sastanak sa rukovodstvom SP Lasta.

Sastanku su prisustvovali Saša Milićević  predsednik Nadzornog odbora SP Lasta, Vladan Sekulić generalni direktor i predsednik Izvršnog odbora direktora SP Lasta, zatim članovi Izvršnog odbora direktora: Ivana Pavić-finansijski direktor, Miloš Selaković - direktor za pravne poslove, Rade Vidosavljević- direktor za tehničke poslove, Mladen Lazarević - direktor za saobraćaj, kao i predsednici dva reprezentativna sindikata Nebojša Mirović iz Samostalnog sindikata i Dejan Spasojević iz Nezavisnog sindikata SP Lasta.

Tom prilikom ministar i njegovi saradnici razgovarali su sa  Lastinim rukovodstvom i sindikatima o dosadašnjem načinu poslovanja SP Lasta, kao i  o nalaženju zajedničkog rešenja za budući poslovni model, kako bi Lasta sačuvala i unapredila svoju prevozničku uslugu.

“Lasta je veliki potencijal za budućeg investitora i ulagače. Sa dugom tradicijom od 75 godina, Lasta je brend koji ima dobre kadrove i važno je da zajedno nađemo poslovni model i sačuvamo radna mesta. Kada sam video sa kakvom predanošću i pažnjom zaposleni održavaju Lastine pogone, uverio sam se da radnici Lastu doživljavaju kao svoju kuću”- izjavio je Basta.  
Na kraju  radne posete ministra Baste, generalni direktor SP Lasta Sekulić u ime preduzeća zahvalio se ministru, što je na početku svog mandata u novoj republičkoj Vladi, posetio baš Lastu u godini kada ona obeležava značajan jubilej - 75 godina poslovanja,  prepoznavši njen strateški značaj za privredu Srbije.

Ovoj poseti prethodio je kraći sastanak u Ministarstvu privrede 7. novembra ministra Baste i Sekulića generalnog direktora, kada je minister obećao da će uskoro posetiti Lastu.