ОБЕЛЕЖЕНА  ЛАСТИНА  СЛАВАДанас је Ласта обележила крсну славу предузећа Светог Николу - летњег. Традиционално 19 пут Ласта је ове, као и претходних година на пригодан начин обележила своју крсну славу. Уз службу надлежног свештеника Слободана Ђошића из храма Свете Великомученице Недеље, освећењу и резању славског колача  у Кабинету Ластиног пословодства, присуствовали су Извршни директори предузећа, председници два репрезентативна синдиката Самосталног и  Независног, руководиоца сектора, као и запослени.
Домаћин овогодишње славе био је Владан Секулић генерални директор СП Ласта, који је свим запосленима у Ласти пожелео срећну славу, добро здравље и успешне пословне резултате.
Свети Никола се сматра заштитником морнара, свих путника, деце, учених људи и трговаца. Иако календарски не припада лету, због најчешће лепог времена када „пада“ овај верски празник у народу се назива и летњи Свети Никола.
Српска Православна црква и њени верници обележавају данас празник посвећен преносу моштију Светог оца Николаја-Мирликијског чудотворца.
Данашњи празник спомен је на догађај из 1087. године када су  светитењеве мошти пренете из Мире ( Мала Азија) у Бари ( Италија), где се и данас чувају.
Светом Николи посвећено је више од 600 цркава под  јурисдикцијом Српске православне цркве.
Крсна слава стављена је 2014. године у регистар нематеријалног културног наслеђа на листу УНЕСКО-а и призната као културно наслеђе српског народа, као национално обележје, нешто по чему су Срби препознатљиви и јединствени у свету.

Свим  својим путницима који славе овај дан, Ласта честита славу са жељом да Свети Никола свима подари добро здравље, успех и мир.