SA LASTOM IZMEĐU PLANINA I MORA

 


Danas je na konferenciji za novinare na Beogradskom sajmu najavljen 43. Međunarodni sajam turizma, koji će se održati od 24-27. marta pod sloganom „Između planina i mora“. U sklopu ove sajamske manifestacije biće održani i 17. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme Horeca-Oprema (od 24 – 27.marta) u halama 2A i 2C, kao i 12-ti Međunarodni sajam vina Beovajn (Beowine) od 25 – 26. marta u halama 3 i 3A.
 


Preko 40 domaćih i stranih tur-operatora učestvovaće na Sajmu Turizma u halama 1 i 4 Beogradskog sajma: turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, međunarodni tur-operatori…   Lastina turistička agencija  predstaviće svoju turističku ponudu na štandu u hali 1, na poziciji koju je imala pre pandemije 2020. godine.
 

 

Prvi put na sajmu nastupa Malezija sa svojom bogatom turističkom ponudom i Demokratska republika Sao Tome i Principe, koji čine dva ostrva u Gvinejskom zalivu u Centralnoj Africi.

Pomoćnica ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije Jelena Milenković Orlić je ocenila da je za ministarstvo ovo dobra prilika za razvoj saradnje sa drugim zemljama i najavila da će na sajam turizma doći i sedam ministara turizma iz regiona i sveta. Istakla je da je sajam važan i zato što je on jedna od prvih manifestacija ovoga tipa koja se organizuje u ovom delu sveta nakon početka pandemije.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Vojvodine Nenad Ivanišević je najavio dva važna sadržaja kojima će se predstaviti Vojvodina. Jedan je verski turizam i organizuje se prvi put a drugi Tur de Fruška, koji podrazumeva obilazak Fruške Gore biciklom i plan je da postane tradicionalan. Dodao je da će na osnovu posebnog sporazuma koji je Pokrajinska vlada potpisala sa Angolom, ova država biti gost na vojvođanskom delu sajma.

Prema rečima direktorke Turističke organizacije Srbije Marije Labović ova organizacija će na sajmu turizma nastupiti pod sloganom  “SRBIJA. Doživi!”, koji predstavlja i novi brend Srbije kao turističke destinacije. Srbiju je potrebno doživeti kako bi se osetio ukupan duh njene kulture, tradicije, istorije, prirode i naroda.

Grad Beograd će, kako je najavio direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović, organizovati predstavljanje beogradskih opština a oni koji dođu na sajam imaće priliku da premijerno pogledaju seriju novih, kratkih turističkih filmova o najznačajnijim turističkim atrakcijama glavnog grada.

Sajam turizma kreiraće ambijent u kome će se spojiti ponuda i potražnja, gde će organizacija fokusirati na poslovne kontakte iz zemlje, regiona, kao i tradicionalnih tržišta gde naši ljudi putuju i onih odakle nam dolazi najveći broj turista.

Svečano otvaranje manifestacije je u sredu, 23. marta 2022.godine u 16 časova u hali 5 Beogradskog sajma.

Pozivamo sve korisnike Lastinih usluga  iz oblasti turizma, prevoza i iznajmljivanja autobusa da posete njen štand i odaberu neku od ovih usluga.

       Dobro došli na naš štand- Lasta Travel&Turizam!