KREĆE LETNJI REŽIM VOŽNJE U PRIGRADSKOM SAOBRAĆAJU

 

 

Od subote 26. juna 2021.godine  startovaće letnji režim saobraćaja javnog prigradskog i lokalnog prevoza u ITS 2 sistemu i trajaće do 31. avgusta.To znači da će na teritoriji grada Beograda  biti manje oko 20% autobusa javnog prevoza. Letnji red vožnje podrazumeva umanjenje broja polazaka ili redukciju vremenskog intervala polazaka na linijama javnog prevoza na teritoriji Beograda.

Lasta će od navedenog datuma primenjivati letnji red vožnje na svoje 33 linije u prigradskom i lokalnom saobraćaju po nalogu gradskog Sekretarijata za javni prevoz Beograda. Za vreme đačkog raspusta, Lasta uvodi polaske na tri prigradske linije po režimu održavanja  radnim danima i subotom. 

Period početka i kraja letnjeg režima saobraćaja, sad već tradicionalno se poklapa sa školskom godinom đaka, odnosno letnjim raspustom i godišnjim odmorima zaposlenih.

Lastine prigradske i lokalne linije koje se održavaju sa polascima iz Beograda (sa BAS-a ), Lastinih terminusa Šumice i Banovo brdo ili određenih polaznih stanica u gradskim opštinama i naseljma (Grocka, Mladenovac, Lazarevac, Barajevo…), biće redukovane u skladu sa preporukama Sekretarijata za javni prevoz Beograda.

Tokom letnjih meseci Lasta će uvesti polaske radnim danima na prigradskim linijama Beograd-Vranić i Šumice-Grocka, kao i polazak subotom na liniji Šumice-Grocka.